V božjih rokah

RKC je v zadnjih stoletjih prevzela vse spretnosti globalne korporacije, kristusovo dediščino pa razvila kot največji in zgodovinsko nepresežen marketinški projekt

Dr. Bogomir Kovač

Dr. Bogomir Kovač
© Arhiv Mladine

Sprejeti Zakon o verski svobodi (ZVS), ves politični cirkus v parlamentu in tudi v javnih razpravah, dokazuje predvsem troje. Najprej, da politični kompromis glede vloge cerkva in religije v družbi, zlasti najvplivnejše RKC, še vedno ni mogoč in tako ohranja tradicionalno slovensko ločnico med levico in desnico. Drugič, da so v javni razpravi namesto izrazito politično-ekonomske interpretacije prevladovali sociološki in pravni vidiki. In na koncu, da verske institucije še vedno tičijo v ekonomski informacijski megli, ki na koncu še najbolj škoduje njihovi lastni samopodobi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €