Ocena glavnega svetovalca

Hans Ulrich Brochert je glavni svetovalec projekta zmanjšanja sodnih zaostankov pri izvršbi, torej na področju, kjer je odstotek vseh zaostankov v Sloveniji daleč najvišji

© Miha Fras

Začel sem kot civilni sodnik. Sčasoma sem si zaželel spremembe in tako sem pol leta delal v nemškem zveznem parlamentu, in sicer v skupini, ki je obravnavala pritožbe na volitve, kar ni bilo lahko delo, saj so se v tistem času izvedle prve volitve v združeni Nemčiji. Za tem sem odšel na zvezno pravosodno ministrstvo, kjer smo se ukvarjali s poenotenjem prava po združitvi Nemčije, moja naloga je bilo pravo s področja odvetništva. To obdobje je trajalo tri leta in pol, potem pa sem dobil visok položaj vodje na pravosodnem ministrstvu v zvezni deželi Brandenburg. Tam sem prav tako pripravljal zakonodajo s področja odvetništva in notarske službe, pozneje pa sem skrbel tudi za informacijsko tehnologijo. To je bilo zelo plodno obdobje, v katerem smo naredili velike korake pri organizaciji in optimizaciji dela sodišč. Prav v implementaciji in uvedbi sodobnih tehnologij je prihodnost sodstva. Preden pa sem postal svetovalec v tujini, sem bil še tri leta predsednik izpitne komisije za opravljanje pravniških državnih izpitov za zvezni deželi Brandenburg in Berlin. V Slovenijo sem prišel kot rezidenčni svetovalec twining projekta Evropske unije, ki si prizadeva zmanjšati sodne zaostanke pri izvršbi in ki poteka v okviru vrhovnega sodišča.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: