Boris Vezjak

 |  Mladina 36  |  Politika

Janšev cinizem, mediji in totalitarizem

Novinar Večera Blaž Zgaga se je v preteklih dneh obrnil na evropske voditelje in javnost s pozivom, naj pomagajo ustaviti Janševo medijsko torturo. Ko so o tem povprašali premiera, je odgovoril s sebi lastnim cinizmom.

Dr. Boris Vezjak, filozof in publicist, docent za zgodovino filozofije na Filozofski fakulteti v Mariboru, avtor knjig <I>Kako so močno dihali</I> in <I>Sproščena ideologija Slovencev.</I>

Dr. Boris Vezjak, filozof in publicist, docent za zgodovino filozofije na Filozofski fakulteti v Mariboru, avtor knjig Kako so močno dihali in Sproščena ideologija Slovencev.
© Arhiv Mladine

Da ima ta vlada težave z mediji, vemo. Zunanji minister jim je napovedal vojno, dobesedno, in namesto vladinih težav z mediji smo dobili težave medijev z vlado. Premier Janez Janša brez njih tako rekoč ne zna delati politike. Vse pomembne etape osmišlja z njimi: v zadnjem času so bili mediji krivi za njegov spor s predsednikom države, potem za afero Sova, mediji so navsezadnje krivi, da je odstavil tri ministre, ker niso mogli delati zaradi nenehnih pritiskov javnosti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: