Ni dvoma. Javno šolstvo bo prikrajšano.

Ob nespremenjenem proračunu lahko vlada denar za nove zasebne šole vzame le iz sredstev za javne šole. Razvoj zasebnih šol se torej krepi na račun javnih.

Branimir Štrukelj je glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture

Branimir Štrukelj je glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture

Minister Zver je na začetku svojega mandata napovedal, da "ad hoc reform in sprememb šolskega sistema ni pričakovati", in dodal, "da se bodo potrebne spremembe izvajale postopno in zgolj na osnovi argumentiranih rezultatov analiz stanja". Zadovoljstvo je bilo še večje, ko je nekaj dni kasneje ocenil, da "brez soglasja učiteljev ni mogoče izpeljati nobene reforme". Izjavi sta poželi simpatije med izobraževalci, saj se je zdelo, da minister dobro razume formulo, ki je skupna vsem uspešno izvedenim šolskim reformam v razvitih in demokratičnih državah: analiza stanja, vključenost širokega kroga strokovnjakov v načrtovanje sprememb, temeljite priprave, javna diskusija o spremembah in čimvišja stopnja soglasja z učitelji, starši in ravnatelji, ki ji sledi postopno uvajanje sprememb.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: