Jure Trampuš

 |  Mladina 7  |  Politika

Iskanje novih volivcev

Državni uradniki v tujini zamejce poučujejo o volilni zakonodaji. Ali imajo lahko takšna dejanja vpliv na rezultat jesenskih volitev?

Konec januarja je skupinica slovenskih uradnikov obiskala izseljence v Clevelandu. Obiskali so tudi slovenski kulturni center Lipa v mestu Lemont blizu Chicaga ter Washington in New York, morda pa še kaj ... Kot je zapisano na spletnih straneh Slovencev iz Clevelanda, je bilo na obisku najprej na vrsti "krajše informativno predavanje, nato pa čas za vprašanja posameznikov v zvezi s slovenskim državljanstvom in pravico do volitev ... Po posvetu bo mogoče postavljati individualna vprašanja in začeti postopek tako za pridobitev državljanstva kot za vpis v imenik volivcev." Skupinico strokovnjakov po pisanju istega vira sestavljajo Suzana Martinez iz vladnega urada za Slovence v zamejstvu, Aleš Jerman z ministrstva za notranje zadeve ter Mersija Genoria, strokovnjakinja za pravice volivcev.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: