Darja Kocbek

 |  Mladina 11  |  Politika

Deutsche Bahn - snubec s kalkulacijo

V vzhodni evropi so tujci pokupili donosni tovorni del železnic, potniški promet in infrastrukturo pa prepustili državam. Na vrsti je Slovenija.

Predsednik vlade Janez Janša in prometni minister Radovan Žerjav za Slovenske železnice ne vidita druge rešitve kot povezavo s strateškim partnerjem. Janša je po srečanju z vodstvom Slovenskih železnic dejal, da je vlada posodabljanje železnic vključila med nacionalne razvojne projekte, to je pravzaprav finančno najzahtevnejši projekt v prihodnosti slovenske države, saj je vreden 10 milijard evrov. "Zelo verjetno bomo sodelovali s katerim od evropskih strateških partnerjev, vendar pa stvari še niso tako daleč, da bi lahko konkretneje govorili o tem," je povedal premier. Je pa iskanje strateškega partnerja po njegovih besedah le vprašanje časa. Predvidoma ga bodo poiskali z mednarodnim javnim razpisom, izbran bo kandidat, ki bo ponudil najugodnejše pogoje. Deutsche Bahn je kandidat, ni pa edini, pravi Janša.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: