Jure Trampuš

 |  Mladina 14  |  Politika

Boj za državne jasli

Andrijana Starina Kosem je v intervjuju za Večer razkrila, kako so delovali Janševi lobisti, ti pa trdijo, da je krivda na njeni strani

Če je veljalo, da je v Sloveniji mati vseh afer neraziskana trgovina z orožjem, ji je ta oblast pridala še eno neraziskano trgovino. Velika afera aktualne oblasti sta prodaja Mercatorja in konspirativni avgustovski sestanek pri predsedniku vlade, kjer naj bi se poleti 2005 akterji dogovorili o podrobnosti prodaje najboljšega soseda. Nadaljevanje te zgodbe je znano. Država je Mercator prodala pod zelo ugodnimi pogoji, novi lastniki so odstavili tedanjega predsednika uprave Zorana Jankovića, v parlamentu je bila po podobi vladne koalicije oblikovana preiskovalna komisija, računsko sodišče je ugotovilo, da obstaja veliko možnosti, da je bila ena od posledic dogovora oškodovanje državnega premoženja, Ljubljana pa je dobila novega župana.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: