Marjan Horvat

15. 4. 2008  |  Mladina 15  |  Politika

Zadnji kadrovski vrtiljak

V pričakovanju rošad na mestih veleposlanikov in direktorjev kulturnih ustanov

Minister za kulturo Vasko Simoniti v pogovoru z ravnateljem ljubljanske Drame Janezom Pipanom, ki se mu letos izteče mandat

Minister za kulturo Vasko Simoniti v pogovoru z ravnateljem ljubljanske Drame Janezom Pipanom, ki se mu letos izteče mandat
© Denis Sarkić

Navadno pred državnozborskimi volitvami, do njih pa je še nekaj mesecev, aktualna politična oblast izkoristi še zadnje možnosti, da na mesta, ki bodo prosta zaradi formalno končanega mandata, imenuje svoje ljudi. Med delovnimi mesti, za katerimi se že ozirajo politični veljaki in vladi naklonjeni kadri, so prosta mesta veleposlanikov in generalnih konzulov - teh bo do jeseni na voljo kar nekaj. Uradni podatki Gregorja Šuca z ministrstva za zunanje zadeve tako razkrivajo, da se bo do konca letošnjega leta izpraznilo deset veleposlaniških mest in dve mesti generalnih konzulov. Pa tudi nekaj sekretarskih, svetovalnih in drugih delovnih mest na veleposlaništvih.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €