Superman minuteman

Kako je zdaj Bush nehote ustanovil še potujoči cirkus

Arnold Schwarzenegger, guverner Kalifornije, je tipični Američan. Kar pomeni, da je pozabil, da je imigrant. Pred časom je oznanil, da je treba ameriške meje preprosto zapreti. Nekateri so navijaško poskočili, drugi pa so se le nasmehnili, rekoč: Če bi bile ameriške meje zaprte, potem bi bil Arni kvečjemu župan Graza. Ali pa - v najboljšem primeru - glavar Koroške. Saj veste, lahko bi nadomeščal Joerga Haiderja. Arni se je potem potegnil nazaj, tako da so vsi mislili, da se mu je le zareklo, da se je le zaletel ali pa da še vedno ne more iz filmskih likov, ki jih je igral, toda nedavno je svojo tezo, da je treba ameriške meje zapreti, na veliko presenečenje mnogih nadgradil, ko je javno podprl Minutemane, šovinistično in ksenofobično vigilantsko milico, ki je aprila v Arizoni preplavila ameriško-mehiško mejo, da bi Ameriko zaščitila pred “invazijo mehiških ilegalcev”. Arni je poudaril, da nima nič proti, če vigilanti pridejo tudi v Kalifornijo in zaščitijo kalifornijski del ameriško-mehiške meje. “Če vlada, država ali pa dežela ne opravi svojega dela, potem to storijo zasebni državljani, ki s tem formirajo neke sorte civilno patruljo.” Problem je kakopak le v tem, da je civilna patrulja (neighborhood patrol), o kateri je predel Arni, poganjek najbolj mračnih, najbolj lunatičnih, najbolj paranoidnih in najbolj cirkuških prvin ameriške ideologije.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €