Pleh in ženske

Dvanajst brunaric, dvakrat Janko in Metka, ljubezenski labirint, Sneguljčica z razvratnim dekoltejem, knjiga grenke preteklosti in avtoodpad

Vhod na avtoodpad

Vhod na avtoodpad
© Igor Škafar

Če se peljete proti Slovenski Bistrici, boste v bližini odcepa za Oplotnico zagledali grajsko obzidje. In če vas bo "matral firbec" in boste pogledali v turistične vodnike ali na zemljevid, sivega mogočnega obzidja ne boste našli med kulturnimi spomeniki in ostanki veličastne dediščine naših prednikov. Več kot šeststometrski zid z dvajsetimi stolpiči (nekateri so okrašeni z levjimi kipi) boste prej našli v telefonskem imeniku pod oznako "avtoodpad" v Cigonci. Vsak Cigončan pa vam bo znal pokazati pot do avtomobilskega odpada. Čeprav asfaltirana cesta pelje naprej, se zdi, da sta grajsko obzidje in gostilna, ki stoji nasproti, na koncu vseh cest, kraj in prostor, od koder ni poti naprej. Gromozanska vhodna vrata na avtoodpad krasi slovenska zastava. Na levi in desni, kot se spodobi za odlagališče starih avtomobilov, ležijo ostanki jeklenih konjičkov, pred njimi pa stoji vodnjak, obraščen z rožami in okrašen z morskimi deklicami. Na parkirišču samevajo starejša vozila z reklamnimi napisi minikampa Mostiščar, avto brez napisa pa je v celoti namazan z betonom, na katerega so v slogu kakega obzidja nalepljeni ploščati kamenčki - vozilo za Kremenčkove, ki bo nastopilo na radgonskem sejmu v reklamne namene.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: