Pleh in ženske

Dvanajst brunaric, dvakrat Janko in Metka, ljubezenski labirint, Sneguljčica z razvratnim dekoltejem, knjiga grenke preteklosti in avtoodpad

Vhod na avtoodpad

Vhod na avtoodpad
© Igor Škafar

Če se peljete proti Slovenski Bistrici, boste v bližini odcepa za Oplotnico zagledali grajsko obzidje. In če vas bo "matral firbec" in boste pogledali v turistične vodnike ali na zemljevid, sivega mogočnega obzidja ne boste našli med kulturnimi spomeniki in ostanki veličastne dediščine naših prednikov. Več kot šeststometrski zid z dvajsetimi stolpiči (nekateri so okrašeni z levjimi kipi) boste prej našli v telefonskem imeniku pod oznako "avtoodpad" v Cigonci. Vsak Cigončan pa vam bo znal pokazati pot do avtomobilskega odpada. Čeprav asfaltirana cesta pelje naprej, se zdi, da sta grajsko obzidje in gostilna, ki stoji nasproti, na koncu vseh cest, kraj in prostor, od koder ni poti naprej. Gromozanska vhodna vrata na avtoodpad krasi slovenska zastava. Na levi in desni, kot se spodobi za odlagališče starih avtomobilov, ležijo ostanki jeklenih konjičkov, pred njimi pa stoji vodnjak, obraščen z rožami in okrašen z morskimi deklicami. Na parkirišču samevajo starejša vozila z reklamnimi napisi minikampa Mostiščar, avto brez napisa pa je v celoti namazan z betonom, na katerega so v slogu kakega obzidja nalepljeni ploščati kamenčki - vozilo za Kremenčkove, ki bo nastopilo na radgonskem sejmu v reklamne namene.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €