Petar Luković

 |  Mladina 7  |  Družba

"Vsem skupaj vam jebem mater!"

Občutek, da se Milošević kot duh vrača kakor bumerang in ponavlja stavke, s katerimi je vladal Srbiji vsa ta leta, ki so jih pogoltnila trupla.

Definicija politične naivnosti - v vsej Srbiji, perverzno osredotočeni na sojenje svojemu nekdanjemu/večnemu predsedniku, se je ustavilo življenje, vsi so se umaknili pred televizijske sprejemnike, da bi v duhovni osami doživeli katarzo/soočenje z vsemi zločini in tako dojeli/sprejeli svojo krivdo - je bila postavljena in je padla v trenutku, ko je Slobodan Milošević, sam proti vsem, začel svojo obrambo pred sodiščem v Haagu. Beograjske ulice recimo prvega dne sojenja niso bile nič bolj opustele kot navadno; promet je potekal normalno; redki zaposleni so odhajali na delo, berači so, kot navadno, delali v treh izmenah, kavarne so bile polne, Televizija B92 (eden od petih programov, ki so prenašali sojenje), tako smo izvedeli, je dobila le deset odstotkov novih gledalcev - kdo pa bo še sedel doma in poslušal Slobodana Miloševića, kot da ga nismo pozorno poslušali vseh štirinajst let!

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: