Kje je bin Laden?

Da bo lov na mednarodnega terorista številka ena težak, dolgotrajen in nepredvidljiv, je bilo jasno že od začetka ameriške vojne proti terorizmu

Vila v Kabulu in pred njo lastnik. Poslopje je za eno svojih žen najel Osama bin Laden in v njem občasno prebival tudi sam.

Vila v Kabulu in pred njo lastnik. Poslopje je za eno svojih žen najel Osama bin Laden in v njem občasno prebival tudi sam.
© Boštjan Slatenšek

Predsednik Bush se je nedavno znašel pred sila neprijetno, a zagotovo vsaj s kančkom strahu pričakovano nalogo, saj je moral ameriško javnost obvestiti o prvih resnih izgubah, ki so jih ameriške vojaške sile pretrpele v Afganistanu. V operaciji anakonda v bližini Gardeza na vzhodu Afganistana je bilo ubitih vsaj osem ameriških vojakov, štirideset je bilo ranjenih, žrtve so bile tudi med zavezniškimi afganistanskimi vojaki, ki so zvesti prehodni vladi Hamida Karzaja, in med afganistanskimi civilisti. Ubitih je bilo menda tudi veliko pripadnikov Al Kaide, ki so se in se še upirajo v gorati pokrajini. Kdor je mislil, da je z Al Kaido in njenimi zavezniki v Afganistanu konec, se je očitno motil. Napovedane so nove ameriške operacije ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: