Smiljan Šiška

 |  Mladina 28  |  Družba

Kontakt z vesoljci

Prva vojaška zgodba iz Mladininega poletnega branja, v katerem bomo objavljali zgodbe državljanov, ki so odklanjali služenje vojaškega roka v bivši JLA. Naslednjič: Iztok Osojnik

Sprevod se je počasi pomikal proti železniški postaji. Zverinsko kruljenje pivskih in bojnih pesmi se je razlegalo do neba. Tistim, ki so jim noge odpovedale poslušnost, so pomagali prijatelji, bližnji sorodniki ali starši. Sramota bi se težko sprala z imena tistega, ki bi zamudil ta vlak. Večina je imela cmok v grlu, nekateri pa so kar na glas tulili ali pa so bili tako pijani, da sploh niso vedeli, kaj se dogaja. S sošolcem sva odhajala v isto vojašnico in že na začetku sva bila odločena, da nisva za vojsko. Zato za naju ves ta cirkus poslavljanja ni imel nikakršnega smisla, saj sva bila prepričana o skorajšnji vrnitvi. Proti jutru so se junaki neslavnega poslavljanja na postaji začeli prebujati. Seveda se nihče ni spomnil ničesar. Topo so bolščali predse in se držali za bolne praznine. Malce zlobno sem jih začel masirati: „Ej, fantje moji, sedaj pa ni več vrnitve. Najebali ste ga. Vojska ni hec. Tam vas bodo že speglali.” Začudeno so me gledali, potem pa se je nekdo le ojunačil in zajecljal: „Ampak, saj greš tudi ti!” Pa ni bilo čisto tako, ker sva se s sošolcem v Vinkovcih presedla na drug vlak, ki je peljal v drugo smer. Debelo so naju gledali, ko sva jim veselo mahala skozi okno. Obiskala sva še prijatelja v Beogradu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: