Drago Pilsel

 |  Mladina 51  |  Družba

Somrak nad Vatikanom

Razburljivo preiskovanje trojnega zločina, ki je pretresel papeža Janeza Pavla II., njegovi sodelavci pa bi ga najraje prikrili

Francoska odvetnika, ki zastopata mater Cedrica Tornayja, po mnenju vatikanskega pravosodja morilca poveljnika švicarske garde Aloisa Estermanna in njegove soproge, sta Vatikan obtožila strategije "prikrivanja in zamolčevanja" in zahtevata obnovo postopka. Kaj se je v Vatikanu dejansko zgodilo 4. maja 1998? Je mladi vojak Tornay "poblaznel" in si po dvojnem umoru sodil sam ali je neidentificirana oseba, ki je pila iz skrivnostnega četrtega kozarca, najdenega na kraju zločina, ubila tudi Tornayja? Je resnica, da je bil šef papeževih varnostnikov, človek, ki je poznal vse skrivnosti, tudi spolne afere najuglednejših prebivalcev Vatikana, nekoč agent zloglasnega Stasija? Je ugotovitve preiskave prikril vatikanski tiskovni predstavnik Joaquin Navarro Valls, ker bi škodovale tajni in močni desničarski katoliški organizaciji Opus Dei, katere član je Navarro in v katero je bil vključen tudi Estermann, njenega ustanovitelja Joseja Mario Escriva de Balaguerja pa je papež Janez Pavel II. nedavno razglasil za svetnika.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: