Max Modic

 |  Mladina 20  |  Družba

Snus in švedska izkušnja

Kaj je dobro vedeti o "drogi", ki je v Slovenijo prišla z Ingemarjem Stenmarkom in predstavlja nočno moro cigaretne industrije

© Borut Krajnc

Pred kakšnim mesecem sem v enem od slovenskih dnevnikov zasledil članek z naslovom "Kranj noče biti več Kransterdam". V poročilu z okrogle mize, ki so jo organizirali na eni od osnovnih šol gorenjske metropole, je bilo govora o drogah in njihovi priljubljenosti med mladimi. Seveda so poudarili tudi žalostno dejstvo, da naša država, ki nameni veliko denarja za zdravljenje odvisnikov, zanemarljivo malo pa za preventivo, še vedno nima nacionalnega programa za preprečevanje odvisnosti. Mojo pozornost je še posebej pritegnil tekst pod fotografijo, na kateri sta dve bejbi ovohavali malo okroglo škatlico "z vse bolj nevarno, a legalno drogo 'fuga', ki je med mladimi v Kranju vse bolj priljubljena, a lahko zelo nevarna".

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: