Max Modic

 |  Mladina 33  |  Družba

Visoke pete, nizke strasti

Stiletto med modnim zimzelenčkom in simbolom moškega strahu pred kastracijo

Poletni intelektualni izziv: čigave so noge na sliki - Svetlana Ražnatović-Ceca, Miša Molk, Mojca Menart, Danica Simšič, Salome, Marlena, Andreja Rihter, Marjana Kanduti.

Poletni intelektualni izziv: čigave so noge na sliki - Svetlana Ražnatović-Ceca, Miša Molk, Mojca Menart, Danica Simšič, Salome, Marlena, Andreja Rihter, Marjana Kanduti.
© Denis Sarkić

Življenje ima svoje male bonuse, bi rekel Jeremy Irons. No, v Ljubljani pri 36 stopinjah Celzija to seveda ni načrt za eliminacijo sitnega detektiva Johna McClana, marveč srebanje woodpeckerja in puhanje kakšnega milejšega, ročno zrolanega tobačnega izdelka dominikanskega izvora v Knafljevem prehodu. Zakaj ravno v Knafljevem prehodu, ne pa denimo na Trubarjevi, kjer v pregrešno udobnih stolčkih kafičev žepnega formata gnezdi kopica zanimivih, široko razgledanih mladeničev, s katerimi bi lahko v nedogled razpravljal o življenju, vesolju in sploh vsem? E, prav zato, ker omenjeni fantje v povprečju 3,5 minute po tem, ko izmenjamo pozdrave, vzajemne pohvale za delovne uspehe, obvezne dovtipe ter naročimo pijačo, iz aleksandrijske knjižnice življenjskih izkušenj potegnejo edino temo, ki me zanima manj kot poetika manieristične nadgradnje nacionalne substance v Slakovem videnju lika in dela največjega slovenskega pesnika. To je šport. Konkretno fuzbal. Kako naj tvorno sodelujem v debati s fanatiki, ki za zadnjega žogobrcarja iz tretje ali četrte slovenske lige vejo, ali uporablja dvo ali troslojni toaletni papir, in ti v primeru sence dvoma postrežejo še z barvo, znamko in grosistično ceno tega papirja? Eh.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: