Urša Matos

 |  Mladina 12  |  Družba

Adrenalinski trend

V avstrijskem smučarskem središču Nassfeld so odprli prvi specializirani hotel za mlade, kjer je zabava na voljo 24 ur na dan, zajtrk pa strežejo do petih popoldne

The Cube sestavljata dve stekleni kocki. Vsaka sprejme več kot 300 gostov

The Cube sestavljata dve stekleni kocki. Vsaka sprejme več kot 300 gostov
© Miha Fras

The Cube je prvi v verigi enajstih hotelov, ki jih nameravajo v prihodnjih letih zgraditi v športnih središčih po Avstriji in Švici, in je skoraj izključno namenjen generaciji med dvajsetim in tridesetim letom starosti. Postavljen je le nekaj metrov od glavne postaje gondole, ki vozi do smučišča Nassfeld ali po naše Mokrine. Od okoliških turističnih penzionov ga loči popolna prilagojenost ciljni publiki. Investitorji so pred gradnjo opravili analizo o željah morebitnih gostov in pripombe zelo natančno upoštevali. S tem so si zagotovili instanten uspeh. Hotel je bil že prvi teden po uradnem odprtju popolnoma zaseden, med gosti pa niso bili le Avstrijci, ampak tudi Američani, Angleži, Italijani in Hrvatje. Ker je hotel odprt 365 dni na leto, računajo, da bodo samo letos imeli 100.000 prenočitev, v treh letih pa naj bi pri 70-odstotni zasedenosti imeli kar 160.000 prenočitev.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: