Nevidni nočni kragulj naprodaj!

V muzeju letalstva v Surčinu pri Beogradu je za manj kot devet evrov mogoče kot spominek kupiti delček ponosa ameriškega vojaškega letalstva, košček slovitega nočnega kragulja F-117 a, ki je bil leta 1999 sestreljen pri vasi Budjanovci

Muzej letalstva

Muzej letalstva
© Svetlana Vasović

"Koščkov F-16 nam je žal trenutno zmanjkalo. Delavci so že šli domov, ampak z vstopnico lahko pridete spet na delovni dan, pred tem pa lahko telefonirate, da sporočimo našemu mojstru v kleti, naj vam takoj odreže delček krila." Tako je dejal kustos Muzeja letalstva v Beogradu, ko sem si po nakupu kvadratnega centimetra nevidnega nočnega kragulja (nighthawk) F-117 A hotela priskrbeti še delček bojnega sokola, ameriškega lovca F-16 C. Večji del razbitin obeh letal, ki sta bili sestreljeni leta 1999 med zračnimi napadi zveze Nato na ZRJ, je v kleti in v vitrinah muzeja. Predvsem nevidni Lockheed-Martinov F-117 A še zmeraj velja za svojevrstno atrakcijo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: