Jure Aleksič

22. 1. 2005  |  Mladina 3  |  Družba

Problem, odvisnost in težko življenjsko stanje

Slovenska RKC stoji trdno ob strani svojim objektivno motenim istospolno usmerjenim bratom

© Denis Sarkić

Tomi Roškarič je tisti mariborski duhovnik, ki je najprej urejal svojo spletno stran in jo redno polnil z zdravo konstruktivno kritiko okostenelih udov slovenske RKC, pred letom in pol pa je bil skupaj s svojo črno haljo celo napovedan kot eden izmed glavnih govornikov na tretji paradi gejevskega in lezbičnega ponosa v Ljubljani. Tudi zato, ker smo se nad to resnično korajžno odločitvijo tako strastno navdušili mediji, so ga začeli mlajši progresivnejši kolegi javno "kot bratje v Kristusu" rotiti, naj tega ne stori, starejše pa je začelo že ob sami pomisli itak histerično metati na vse strani neba. Vse dokler ni neposredni šef škof Kramberger Tomija poklicali na z grožnjo o resnih sankcijah podkrepljen disciplinski pogovor. Po vsem kontroverznem bučanju je parada minila brez njegove prisotnosti, čeprav je Katarina N. Stojanovič na 24 ur poročala o nasprotnem in za kamero celo fabricirala celotne citate, ki naj bi jih bil gejem naklonjeni duhovnik izrekel.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €