Beatifikacija

Zakaj so se za Zlate globuse greble predvsem biografije in zakaj je imel Bush inavguralni občutek, da dobiva Zlati globus za glavno vlogo

Ko so Busha te dni vprašali, kako to, da še vedno ni prijel Osame bin Ladna, je odgovoril: "Ker se skriva." Logično. Resnici na ljubo, njegov odgovor je bil tako logičen, kot so logični odgovori gospoda Chanceja, glavnega junaka slovitega filma Dobrodošli gospod Chance (Being There, 1979), sicer vrtnarja, ki je celo življenje vrtnaril istemu gospodarju, po njegovi smrti pa se znajde na cesti - brez vsega. Tudi brez identitete. Tip ljudem, ki jih srečuje, ni čisto "jasen". Še več - ljudem je tako nejasen, da v njem vidijo preveč. Ni čudno, gospod Chance - oz. Chauncey - je nepismen in retardiran, o svetu in politiki nima pojma, toda njegovi odgovori, pa naj si bodo še tako absurdno banalni in bebavo preprosti, se zdijo vsem logični, pravilni, celo preroški, tako rekoč državniški, vizionarski, pravi predsedniški rezimeji kompleksnosti sveta. In še preden se dobro obrne, že obnori industrialce, medije, nacijo in ameriškega predsednika, ki si boljšega zaupnika ni mogel želeti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: