Gregor Cerar

 |  Mladina 33  |  Družba

Reševanje plezalca Tomaža

Premagovanje stene smrti se je spremenilo v eno najbolj drznih reševalnih akcij v zgodovini poletov s helikopterji. Mogoče bo kdaj dobila tudi svojo filmsko upodobitev na kakšni TV-postaji tipa Discovery Channel

Med simulacijo razmer na pripravah pod Triglavom

Med simulacijo razmer na pripravah pod Triglavom
© Arne Hodalič/IPA Press

Bil je teden reševanja. Rusi so s pomočjo Angležev reševali svojo potopljeno podmornico, Američani so s strahom čakali na pristanek vesoljskega plovila Discovery, Slovenci pa smo po večini enotno zrli v pakistansko goro Nanga Parbat in upali, da bodo rešili najbolj zvezdniškega med slovenskimi alpinisti, Tomaža Humarja, ki se je zaplezal in nato nekaj dni ždel v mrzli, vlažni in ledeni luknji. Pakistanski piloti helikopterjev, ki so ga nato rešili, pa so naredili veliko bolj odmeven podvig, kot pa če bi Tomaž prvi na svetu preplezal Rupalsko steno. O reševalni akciji Humarja so poročali tudi največji svetovni mediji od BBC-ja od CNN-a. Zgodba s Humarjem pa bi se lahko precej tragično končala.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: