Anton Hrvatin

 |  Mladina 24  |  Družba

Na gobec

Ultimate Fighting je šport, ki je na prvi pogled še najbolj podoben krvavim uličnim pretepom v akcijskih TV nanizankah, a v resnici pretepačem iz nosu in ust priteče prava kri

Čeprav naj bi borbe potekale 'brez pravil', sodnik vseeno miri Evangelista CYBORGA Santosa, da ne bi nasprotniku prizadel preveč trajnih poškodb.

Čeprav naj bi borbe potekale 'brez pravil', sodnik vseeno miri Evangelista CYBORGA Santosa, da ne bi nasprotniku prizadel preveč trajnih poškodb.
© Andrej Medica

Dvorana Bonifika v Kopru je bila polna skoraj do zadnjega kotička. Ozračje v njej je bilo razgreto v pričakovanju krvavih dvobojev, pri katerih se vsaj na prvi pogled zdi, da pravil ni in je tekmovalcem v ringu dovoljeno vse. Kljub sodobnim klimatskim napravam je bilo okoli ringa pošteno vroče. Skratka, dišalo je po krvi in znoju. Zgodilo se bo nekaj več. Nekaj, kar presega pretepe hollywoodskih zvezdnikov. Nekaj, po čemer si bomo dvoboje zapomnili ne glede na to, kdo bo zmagal. Nekaj, zaradi česar bomo imeli celo Tysonov kanibalizem za mačji kašelj oziroma ...... dim. Vsaj tako so obljubljali organizatorji. Pravzaprav je šlo za dvoboj med Brazilci, ki so v tem športu svetovna velesila, in Evropejci (Anglež, Poljak, Nemec, Hrvat in Srb). Že prvi dvoboj, pravzaprav že prva runda je pokazala, da so borci ultimate fightinga, pa čeprav je šlo za skoraj peresno lahka tekmovalca, vse prej kot nežni fantje in da gre res za enega najbolj ubitačnih športov, saj so pri njem prepovedani le puljenje las in udarci v mednožje oziroma genitalije.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: