Tiste prasice

Čisto zraven nas životarijo inteligentna bitja, ki premorejo več dostojanstva kot mi, ki uporabljamo njihovo ime za človeško psovko

Svetlana Makarovič

Svetlana Makarovič
© Arhiv Mladine

Pred davnimi leti, tam v šestdesetih, sem imela bližnjega prijatelja. V neskončnih debatah sva navdušeno udrihara čez komunistične prasice, ki jim je partija udobno postiljala in nam drugim na glavo srala. Še posebej sva bila gorka tistim prasicam, ki jim je ideja komunizma dol visela, pa so se kljub temu pridno včlanili v partijo. In udrihala sva tudi po farških prasicah, ki so nama poskušale že v otroštvu priskutiti vesela posteljna doživetja. Pa so minila leta - in glej ga, prav njega, na vsem lepem v zakonu s partijsko prasico. Kako vendar, ga vprašam, ali nisi zmeraj govoril, da... Že, ampak ona ni taka, je rekel, njej se jebe za komunizem, punca je bila pač pametna in se je včlanila samo zato, da je dobila štipendijo. Aha. Pa smo bili zmenjeni.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: