Max Modic

10. 8. 2006  |  Mladina 32  |  Družba

“Ne obupaj, nam zaupaj”

Zaupne besede, slovenska institucija - od spolnih zadreg do ezoterične nadgradnje

© Tomo Lavrič

Bilo je pri družbeno moralni vzgoji, ki smo jo osnovnošolci v socialističnih časih usmerjenega izobraževanja fasali na urnik v sedmem razredu. V opisu del in nalog prosvetnih delavcev oziroma delavk, ki so podajale snov tega predmeta, za katerega podobno kot za telesno vzgojo niso bili predpisani nobeni učbeniki, je bilo, da nas v dveh šolskih urah tedensko oblikujejo v zavedne, odgovorne in široko razgledane samoupravljalce. Tršica je zaradi številnih obveznosti v zbornici tistega dne krepko zamujala, mulci pa smo se kratkočasili po svojih najboljših zmožnostih, tudi s priljubljeno besedno igrico vislice. Sošolec, s katerim sva fanatično zbirala Zlatno Serijo, Lunov Magnus Strip in italijanske porno revije, mi je pomežiknil in s kredo na tablo napisal:

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.