Siniša Gačič

 |  Mladina 51  |  Družba

Dom za obešanje

V samskem domu javnega podjetja Snaga, delavci za 140 € na mesec živijo brez tople vode in v družbi ščurkov

Neekonomska stanarina v bloku ena v študentskem naselju v Rožni dolini znaša 37 €. Delavci na Poljanski 66 za svoje 'udobje' plačujejo trikrat več.

Neekonomska stanarina v bloku ena v študentskem naselju v Rožni dolini znaša 37 €. Delavci na Poljanski 66 za svoje 'udobje' plačujejo trikrat več.
© Matej Leskovšek

Vse skupaj se je začelo nekaj dni pred velikimi novembrskimi delavskimi protesti, ko se je domača aktivistična srenja povezala v Avtonomni blok. Med propagandnimi pripravami so aktivisti na različnih delavskih lokacijah delili letake z navedenimi razlogi za udeležbo na sindikalnem zborovanju. Aktivistke skupine Dostje!, ki že nekaj let skuša na Slovenskem razširiti uporno izročilo južnoameriških staroselcev, so takrat delile letake tudi v delavskem domu na Poljanski ulici. "Ko smo videle, kakšne razmere so tam, smo morale nekaj storiti. Povezali smo se s tamkajšnjimi stanovalci, zadevo smo razširili med aktiviste in stvar je stekla," je povedala aktivistka Aigul Hakimova, ko je slab mesec pozneje na protestu pred stavbo lastnika samskega doma na Poljanski 66, javnega podjetja Snaga, delila letake z natisnjenim ščurkom. "Naj imajo še tukaj ščurke," je razposajeno razlagala.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: