Zatohli hlev duha

Odgovor Gregorju Tomcu na njegov članek v 7. številki Mladine

Konstantin Kavafi je napisal pesem V pričakovanju barbarov. V grškem polisu se razširijo govorice, da prihajajo barbari. In v hipu se že nekoliko dekadentni, »zatohli« polis, začne pripravljati na njihov prihod. Vladar si je nadel svečano obleko in posadil krono na glavo. Konzuli in senatorji so oblekli rdeče toge in se ovesili z dragocenim nakitom. Vse v pričakovanju barbarov. A skoraj je že noč in iz mejnih pokrajin pridejo ljudje, ki sporočijo, da barbarov ni in jih, kaže, tudi ne bo. Kaj bomo sedaj brez barbarov? se sprašujejo voditelji in prebivalci polisa.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

 • Gregor Tomc, Ljubljana

  Zatohli hlev duha

  Na večji del pisanja, kjer Ivo Svetina razglablja o tem, kaj si o meni misli (da sem barbar, reakcionar, polpotovec, hlevar, zažigalec knjig in rušilec hramov umetnosti, če se omejim le na tiste bolj sočne izraze), ne bom odgovarjal. Gre za pisanje, ki sodi v gostilno, morda tudi v gledališče ali galerijo (a lahko o tem le ugibam, ker v svetišča umetnosti ne zahajam), vsekakor pa ne sodi v javni tisk. Več

 • Robert Lozar, Butoraj

  Zatohli hlev duha

  Spoštovani Ivo Svetina, Več