Psihopatska podoba politike

V Sloveniji ne gre le za posamezne etične odklone, napake in pokvarjenost vplivnih posameznikov, ampak za bolezen političnega sistema in gospodarstva

Preoblikovanje slike Krik Edvarda Muncha

Preoblikovanje slike Krik Edvarda Muncha
© Jernej Žumer

Že pred časom je ustavni pravnik Miro Cerar zapisal, da je slovenska družba hudo zbolela. Tri leta pozneje zdravnik in pisatelj Alojz Ihan ugotavlja, da je njena patologija inoperabilna. Ne gre le za posamezne etične odklone, napake in pokvarjenost vplivnih posameznikov, ampak za bolezen političnega sistema in gospodarstva. Kot razkrivajo podatki, so se v državi v zadnjih dveh desetletjih nebrzdano razširili nesprejemljivi pojavi političnih in gospodarskih prevar, narcistične obsedenosti z lastno vrednostjo in veljavo, patološkega laganja, arogance, brezsramnega izkoriščanja, pomanjkanja sočutja in občutkov krivde ter individualne in družbene neodgovornosti, kar že kaže na epidemijo psihopatije.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.