Manca G. Renko: Alternativa je privilegij

Dokler navlaka ni edino veselje, ki nam na tem svetu še preostane, imamo možnost bojkotirati izkoriščevalce. Sicer bomo še prekmalu tudi sami vpili: »We want trash!«

© Uroš Abram

Prijatelj, švedski založnik, je pripovedoval zgodbo o tem, kako se je pred leti po naključju znašel na snemanju priljubljene ameriške pogovorne oddaje Ricki Lake. Tisto ni bila navadna oddaja, je poudaril. Niso torej razkrivali šokantnosti – brat gostje ni spal z njenim možem in nihče ni izvedel, da otrok, ki ga je imel za svojega, v resnici ni njegov. Družinske drame je zamenjala državna: pogovarjali so se o enem od pokolov na srednji šoli in prosti prodaji orožja. O stvareh, ki ameriško javnost zadevajo. Ko so se kamere ugasnile in je občinstvo še sedelo v studiu, je voditeljica izkoristila priložnost in ljudi vprašala, ali jim je bila oddaja všeč in ali bi želeli, da v oddaji večkrat namenijo prostor resnim stvarem, ki zadevajo vse. Za nekaj trenutkov je zavladala tišina. Nato je starejša ženska v trenirki vstala in zakričala: »No, we want trash!« Njen vzklik je bil deležen bučne podpore.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.