Zgodba o neuspehu

Težko je samemu sebi priznati, da si budalo. Lepega dne se pogledati v ogledalo in si reči: »Ivana, ti si budalo.« Ampak načrt je bil dober.

Ivana Djilas

Ivana Djilas
© Peter Uhan

Usedemo se v avto, velik, varen, kupila sva ga novega. Pred nami je lepa rumena hiša z belimi polkni, s keramičnim petelinom na strehi in s češnjo, ki cveti zadaj na vrtu. Dobro, ne cveti zdaj, ampak ne morem napisati, da je romantično zasnežena, če ni snega. Češnja je, ko ji letni čas in vremenske razmere to dopuščajo, resnično pravljična. Pod drevesom je gugalnica, na travniku trampolin. Nedaleč od hiše gozd. V vzvratnem ogledalu vidim dva lepa otroka, črnega in belega, v sodobnih ultravarnih avtosedežih; poslušata otroški CD in ploskata. Midva se z nasmeškom spogledava. Gremo v živalski vrt. Popolno zrežirano življenje. Kot v filmu. Še lepše kot v filmu, kot v reklami. In ravno ko se vživimo v filmski prizor z glasbeno podlago Mačka Murija, nas v resničnost prikliče pisk. Brez bencina smo. Ta naša krava od velikega avta je sicer varna, vendar žre ogromno. Začneva se prepirati, na kateri kartici je še dovolj denarja, da napolniva rezervoar. Ne rezervoar, nekaj litrov, da pridemo do živalskega vrta in nazaj. Panično preštevam kovance. Ne upam si tvegati, da mi na bencinski črpalki zavrnejo transakcijo, ko bo bencin že natočen. V denarnicah, žepih in po predalih v avtomobilu napraskava 13 evrov. Dobro, do živalskega vrta bo. Pa še za smokije ostane. Še sreča, da nam je Dedek Mraz prinesel letne vstopnice. Vžgem avto. Glasbo navijem bolj na glas. Film se nadaljuje. Vsaj do jutri. Potem bomo pa že videli, kako naprej. Jutri, o tem bova razmišljala jutri.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Tamara Trobentar, Ljubljana

    Zgodba o neuspehu

    Članek z zgoraj navedenim naslovom se me je resnično dotaknil na več ravneh. Avtorica Ivana Djilas zelo dobro opisuje razmere in dogajanje v naši državi, kam naš sistem in s tem posledično razvoj države in posameznika v njej pelje. Človeka kar strese ob tako realistično, skoraj že brutalno, opisani osebni pripovedi nekoga, ki je živel življenje, v katerega ga praktično subtilno silijo vsa družbena pričakovanja. Več