Kdo čisti Youtube in Facebook?

Zoper posnetke nasilja, sovraštvo in hujskanje proti tujcem na različnih platformah se ta trenutek najuspešneje bojujejo nevladne organizacije

© Tomaž Lavrič

Za Anjo Zimmermann je del jutranjega obreda, da takoj prižge računalnik in na Youtubu odtipka izraze, kot sta črnuh in krimigrant. To so izrazi, ki so pri skrajni desnici trenutno zelo priljubljeni. Med klasičnimi novodobnimi žaljivkami je tudi izraz »rapefugee«, za katerega Googlov videoportal napaberkuje na tisoče rezultatov. Anja Zimmermann je z nekaj kliki izbrala posnetke, ki so na kanal prišli zadnjo noč.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.