Ivan Ilovar

16. 6. 2011  |  Mladina 15  |  Konzum

Turistična kmetija Marinič, Vedrijan

Giro di Brda: v Ferrarijevem boksu

 • ocena: 4 / 5

pršuti v pripravi

pršuti v pripravi
foto: Pastirica

Ko se dvignete v Brda, jo uberite proti Kojskem in v vasi Gonjače ostro desno, hitro se Vam bo ukazal kažipot proti Vedrijanu. Mariničeve boste z malo pomoči domačinov našli na koncu vasi, čeprav imajo v petek odprto zvečer, v petek in soboto pa od poldneva do polnoči, jih velja prej poklicati na 05 304 54 95.

Specialitete:

domač kruh, pršut in salama, frtalje in mineštre, pečenke, klobase in kožarice, v zmrzovalniku se najde tudi kaka markandela.

Vina:

stare šole rebula, chardonnay in merlot. Gladko zeliščno žganje in hecen orehovec.

Pri Mariničevih smo uživali za manj od 15 € po osebi.

 

 

Kako se je Ilovarjev trio tisto nedeljo znašel ravno pri Mariničevih, ve samo modro čelništvo Konzuma. Ampak krasna razgledna lega in dimenzije kmetije, ki nima parkirišča, na katerega bi se lahko stlačil avtobus ali jedilnice, ki bi lahko pogostila pevski zbor, so pričale, da smo se znašli na pravem mestu. Zgovorna je bila tudi bera sušenih mesnin, mladega pršuta, salame in zvitih rebrc, ki jih zori šef, zagnani tifoso Ferrarijevih rdečih mašinc, katerim je pri Mariničevih posvečen pravi oltar z buteljko Krapeževega oberfelderja na čelu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €