Ivan Ilovar

17. 6. 2011  |  Mladina 7  |  Konzum

Gostilna Muha, Lokev

Pri mušji materi

 • ocena: 4 / 5

posadka

posadka
foto: Rudi Jazbec

Do Lokve vodi cesta z divaške ali s sežanske strani, zapeljite se skozi vas in nasproti zadružnega doma boste težko zgrešili Muho, ki obratuje od poldneva do desetih zvečer, ob četrtkih in petkih pa se pase drugje. Telefon za priporočljivo poizvedbo: 05 767 00 55.

Specialitete:

domač kruh, pršut iz Šepulij, suha klobasa iz Štjaka, sir z Vremščice, špinačni štruklji, njoki bolonjez, krače in pečenke, biftek s kifeljčki, solata z vrta, palačinke z marmelado.

Vina:

odprta malvazija, refošk in teran ter nekaj buteljk. Žganjeljubi bodo zlahka opravili z vrsto muhinih žganjic, dame pa naj pobarajo v kuhinji, če je še kaj orehovčka.

V Muhi smo se izborili za okoli 30 € po osebi.

Ko smo zadnjič razpredali o uvozno izvoznih vprašanjih, si sploh nismo mogli misliti, da ta čas na Krasu vlada taka konjunktura. Kako si, recimo, v nedeljo v Muhi sredi Lokve izboriš prostor med zadovoljno premlevajočimi Tržačani, lavoratori in penzionerji? Tako, da rezerviraš mizo v soboto? Mogoče, mogoče. Vseeno pa je Ilovarjev kvintet, ki je nekaj časa nazdravljal pred šankom in se potem s hudičevimi smotkami med zobmi dolgo sončil na kamnitih klopeh pred Muho, ocenil, da ima kraška oštarija tolikšne težave z logistiko, kolikor ima močan magnet za vse to ljudstvo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €