Ivan Ilovar

17. 6. 2011  |  Mladina 43  |  Konzum

Izletniška kmetija Žerovc, Gorenja Trebuša

Pri krači velikanki

 • ocena: 4 / 5

novogradnja

novogradnja
foto: Pastirica

Peljite se ob Idrijci vse do Dolenje Trebuše, odkoder je do Gorenje le še okoli deset močnejših uauiunkov. Vidmarjevi najraje kuhajo konec tedna, z njimi pa se lahko pomenite na številki 031 672 441.

Specialitete:

domač kruh, cvetober sušenih mesnin, mineštre, pečenke in rebrca in krače, zelenjava z vrta.

Vina:

za otroke domač jabolčnik, za večje odprto belo in rdeče iz Goriških Brd. Specifičen sadjevec in še specifičnejši drnuljevec.

V Trebuši smo se držali za trebuhe za okoli 20 € po osebi.

Ilovarjev kvartet je tokrat šel v izvidnico v kraje, ki so včasih sloveli edinole po odročnosti, sedaj pa jih od prometnega ožilja ne loči prav veliko kapilar - seveda v primeru, da se do Gorenje Trebuše ne cijaziš po slikovitem, a grbinastem makadamu z Vojskega, temveč jo ubereš civilizirano od Idrijce navzgor. Ilovarjevi smo do z evropskimi sredstvi zgrajenega poslopja, ki je toliko pridobilo na pravih kotih, kolikor je izgubilo na domačnosti, tako prišli pošteno pretreseni in zlakotnjeni in spočetka skupaj s polovico domačega moštva le vdihavali gorski zrak in nekaj tobačnega dima na terasi. Kaj kmalu pa so se užitkom v nezaželenih substancah pridružila tudi tvornejša občutja, namreč navdušenje nad bero suhih mesnin, ki nam jo je predložil domači, za gostinstvo nadarjeni fante.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!