Ivan Ilovar

21. 6. 2011  |  Mladina 5  |  Konzum

Gostišče Kos, Novo mesto

Pri čebulnem žličniku

 • ocena: 2 / 5

interier

interier
foto: Pastirica

 

Kos se je vgnezdil ob cesti med novomeško Krko in Otočcem, pičo pa nosi od devetih zjutraj do desetih zvečer, razen ob nedeljah, ko se pusti pitati sam. Telefon: 07 337 05 40.

Specialitete:

gobova juha v presti, štrukljeva juha, kruhov cmok, postrvi.

Vina:

odprtta frankinja in cvičk iz lastne kleti, nekaj buteljk okoliških, belokranjskih in primorskih vinarjev, kaka prestižnejša francoska in pest penečih se za reprezentanco.Od žganjic se izplača ovohati edinole Kristančičevo methano.

Za večerjo v Kosu smo odšteli nekaj čez 40 € na osebo.

 

Da bi se spet ustavil pri Kosu, kjer se gustirajo novomeški polži, je Ilovarjevega ata popadlo zadnjič, ko se je vozil proti Otočcu. Se je v vseh teh letih iz oštarije, ki Ilovarjevim prvič ni bila pogodu, le izcimilo kaj, zaradi česar bi jo veljalo vrisati na zemljevid, konec koncev bi v Novem mestu glede na zaledje tujega in lastnega podjetništva pričakovali vsaj en kvartir, kjer bi se uživalo v fini košti in zalivalo delovne uspehe s spodobnim vinom? Glede vina Kosu ni oporekati, saj poleg lastne modre frankinje in cvička streže tudi z vrsto penin in desetino izbranih buteljk, med katerimi si že najdeš vezavo za pogovor.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!