Ivan Ilovar

 |  Mladina 5  |  Konzum

Gostišče Kos, Novo mesto

Pri čebulnem žličniku

  • ocena: 2 / 5

interier

interier
foto: Pastirica

 

Kos se je vgnezdil ob cesti med novomeško Krko in Otočcem, pičo pa nosi od devetih zjutraj do desetih zvečer, razen ob nedeljah, ko se pusti pitati sam. Telefon: 07 337 05 40.

Specialitete:

gobova juha v presti, štrukljeva juha, kruhov cmok, postrvi.

Vina:

odprtta frankinja in cvičk iz lastne kleti, nekaj buteljk okoliških, belokranjskih in primorskih vinarjev, kaka prestižnejša francoska in pest penečih se za reprezentanco.Od žganjic se izplača ovohati edinole Kristančičevo methano.

Za večerjo v Kosu smo odšteli nekaj čez 40 € na osebo.

 

Da bi se spet ustavil pri Kosu, kjer se gustirajo novomeški polži, je Ilovarjevega ata popadlo zadnjič, ko se je vozil proti Otočcu. Se je v vseh teh letih iz oštarije, ki Ilovarjevim prvič ni bila pogodu, le izcimilo kaj, zaradi česar bi jo veljalo vrisati na zemljevid, konec koncev bi v Novem mestu glede na zaledje tujega in lastnega podjetništva pričakovali vsaj en kvartir, kjer bi se uživalo v fini košti in zalivalo delovne uspehe s spodobnim vinom? Glede vina Kosu ni oporekati, saj poleg lastne modre frankinje in cvička streže tudi z vrsto penin in desetino izbranih buteljk, med katerimi si že najdeš vezavo za pogovor.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: