Ivan Ilovar

 |  Mladina 39  |  Konzum

Gostilna "Za gradom" Rodica, Koper

Pri nedonošenem lignju

  • ocena: 5 / 5

juha iz škampov s spremstvom

juha iz škampov s spremstvom
foto: Matej Mijač

S koprske obvoznice zavijte proti Semedeli in sledite smerokazom gostilne. Gospod Rodica uživa z gosti od poldneva do desetih zvečer, ob nedeljah in ponedeljkih pa preizkuša recepte. Telefon za obvezne rezervacije: 05 628 55 05.

Specialitete:

 domač jadranska riba, lovkarji in mehkužci tako ali drugače, sezonska zelenjava in sadje, tartufi, domač sladoled in bajne sladice.

Vina:

hišna malvazija Rojaca iz Gažona, desetina izbranih buteljk. Ne zamudite brinjevega sorbetta niti po nesreči starane grappe za digestiv.

Pri Rodici smo odpeli gumb le za nekaj čez 10.000 SIT po osebi.

Medtem ko smo se Ilovarjevi osem let prenajedali drugje, sta gospod Rodica in njegova boljša polovica prišla do naslovnika, pravzaprav do neizčrpnega vira naslovnikov. Ki, kakor je lahko Ilovarjev trio prisluhnil tistega poletnega večera na v zelenje odeti terasi, praviloma govorijo italijansko in tako redno in hvaležno polnijo prijetno skromne kapacitete gostilne Za gradom, da gospodarju včasih prinesejo tudi kako flaško. Z zadovoljnimi gosti z one, izbirčnejše strani meje, ki bi redno zahajali k njemu tudi med tednom, se lahko pohvali le redkokateri oštir, in gospod Rodica je prav gotovo oštir posebne sorte.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: