Peter Petrovčič

11. 2. 2010  |  Mladina 6  |  Politika

Marinič v preiskavi

/media/www/slike.old/mladina/tkvmarini_ml.jpg

© Matej Leskovšek

Okrajno sodišče v Kranju je dokazno gradivo v primeru Marinič ocenilo za zadostno in uvedlo preiskavo zoper poslanca SDS. Branko Marinič je osumljen ponarejanja izpita iz nemškega jezika na kranjski Fakulteti za organizacijske vede in tudi napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja ponarejanja uradnih listin. Mariničev strankarski šef Janez Janša pa svojega poslanca podpira in mu verjame, da »ni goljufal v tem smislu, da bi to namesto njega delal kdo drug«. Če je goljufal v tem ali kakem drugem smislu, bodo torej zdaj znotraj sodne preiskave preverili kriminalisti. Marinič je predsednik parlamentarne protikorupcijske komisije ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.