Vanja Pirc

1. 4. 2010  |  Mladina 13

Kaj je Twitter?

In kako deluje?

Twitter je storitev za družabno/družbeno mreženje in mikrobloganje, ki obstaja od leta 2006 in je postala tako priljubljena najverjetneje zaradi svoje preprostosti. Smisel Twitterja je v tem, da lahko njegovi uporabniki pošiljajo in prejemajo sporočila, ki jim pravimo tviti. Gre za pisna sporočila, dolga največ 140 znakov, nekakšna spletna SMS-sporočila, ki se prikažejo na avtorjevem profilu in jih lahko preberejo vsi, ki mu sledijo, ali pa tudi vsi drugi tviteraši, odvisno od tega, ali ima uporabnik svoj profil odklenjen ali zaklenjen. Podlaga za uporabo Twitterja je njegova spletna stran (http://www.twitter.com), uporabniki pa lahko pošiljajo in prejemajo sporočila tudi prek mobilnih telefonov in drugih aplikacij.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.