Plastinator v Angliji

Posmrtni ostanki kot umetniški manifest

Gunther von Hagens je nemški profesor anatomije, ki pojmovanje umetnosti na svoj način deli z legendarnim Jackom Razparačem, čeprav ga tako profesionalni kot neprofesionalni kritiki radi primerjajo tudi z dr. Frankensteinom. Če se je dobri stari Jack pri svojem izražanju omejil na prostitutke, ni dr. Gunther v sklopu svojega artističnega napredka niti približno tako izbirčen, saj so vrata njegovega Inštituta za plastinacijo, ki ga je ustanovil leta 1993, odprta prav vsakemu subjektu - dasiravno med dosedanjimi, zanimivo naključje, prednjačijo prav dame. Da je vzhodnonemški zdravnik, ki je imel zaradi najrazličnejših svobodomiselnih nazorov v svinčenih letih v rodni državi nič koliko problemov, našel v primerjavi z zverinskim londonskim predhodnikom neprimerno učinkovitejši pristop h kreativni anatomiji, priča tudi dejstvo, da je s svojo razstavo Body Worlds oziroma Korperwelte po vsem svetu uplenil več kot petdeset milijonov funtov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €