Asfaltna baza (vseeno) bo

Župan podpira industrijo sredi vasi

Vaška baza

Vaška baza
© Nataša Mueller

Presenečeni in razočarani vaščani Planinske vasi pri Šentjurju niso mogli preprečiti gradnje asfaltne baze sredi svoje vasi. Upravna enota Šentjur je Mirku Kovaču pač izdala gradbeno dovoljenje, čeprav je bila asfaltna baza že zgrajena. Nobene pritožbe niso pomagale. Krajani so zdaj pravzaprav pred zadnjim dejanjem, preden bo nelegalno zgrajena baza dokončno legalizirana. V sredo, 8. junija, bo namreč še tehnični pregled, ki je pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja. Vendar se zadeve spet zapletajo, saj bi moral investitor Kovač imeti med drugim tudi soglasje vodovodnega odbora Planinska vas-Planinski vrh. Prebivalci te vasi so namreč sami zgradili vodovod, občina Šentjur jim je pomagala s simboličnimi 300.000 tolarji. Za obratovanje asfaltne baze mora imeti investitor tudi posebni hidrantni vod, ki ga je tudi zgradil, vendar brez vednosti in brez soglasja vodovodnega odbora: "Mi bi mu dovolili uporabo hidrantnega voda iz vodohrama za števcem, da se poraba te vode tudi registrira. On je vse naredil po svoje in brez našega soglasja. On je tudi edini iz vasi, ki ni nič plačal. Zdaj zahteva, da mu izstavimo račun, vendar ga ne moremo, saj mi nismo pravna oseba," nam je razložil predsednik vodovodnega odbora Franc Nuč. Vaščane pa je razburila novica, da je namesto njih soglasje za uporabo njihovega vodovoda podpisal župan občine Šentjur Štefan Tisel (na volitvah so ga podpirale LDS, SDS in NSi). Na upravni enoti smo izvedeli, da župan ne more dati soglasja, ker ni lastnik niti upravljalec tega vodovoda. "Zahtevali bomo vsa potrebna soglasja, preden bo dobil uporabno dovoljenje. Če bodo izpolnjeni vsi pogoji in pridobljena vsa soglasja, bo lahko investitor dobil uporabno dovoljenje," nam je razložil postopek Robert Brežan, vodja oddelka za okolje, prostor in gospodarstvo na UE Šentjur.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €