Vanja Pirc

5. 10. 2005  |  Mladina 40

(Nedosegljive) znanstvene ugotovitve frančiškanov

Za ugotovitve o družini, zakonu in starševstvu jim je država odobrila 5 milijonov SIT

Frančiškanska cerkev

Frančiškanska cerkev
© Denis Sarkić

Na spletnih straneh ministrstva za visoko šolstvo in znanost so nedavno objavili rezultate javnega razpisa, na katerem so se za sofinanciranje potegovali programi, ki bodo v letu 2005 promovirali znanost. Branje sklepa, v katerem so popisani izbranci in njihovi znanstveni programi, je vsekakor zanimivo. Tudi zato, ker so skoraj največji znesek med tistimi, ki so se prijavili kot organizatorji dogodkov (kar 5.161.544 SIT), dodelili Frančiškanskemu družinskemu inštitutu Ljubljana, in sicer za "Predstavitev znanstvenih odkritij na področju družine, zakona in starševstva". Seveda nas je zanimalo, do kakšnih odkritij so se prikopali pri frančiškanih. A na naša vprašanja žal niso odgovorili. Tako nam ni uspelo izvedeti, ali lahko na podlagi ugotovitev podajo tudi kakšne konkretne rešitve za reševanje tako zelo aktualne problematike nizke rodnosti v Sloveniji.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €