Vanja Pirc

 |  Mladina 35

Kaj se je zgodilo s korupcijo?

Točno pred tremi leti je Janez Janša v parlamentu govoril o WD-40, o korupciji in klientelizmu pri tedanji oblasti, danes pa so razmere na tem področju enake, če ne slabše kot tedaj

Predsednik vlade Janez Janša, takrat še vodja največje opozicijske stranke, in pločevinka pršila WD-40 na izredni seji parlamenta, ki je bila 31. avgusta 2004.

Predsednik vlade Janez Janša, takrat še vodja največje opozicijske stranke, in pločevinka pršila WD-40 na izredni seji parlamenta, ki je bila 31. avgusta 2004.
© Denis Sarkić

V četrtek so s položaja odstopili trije ministri. Ker sta bila v zadnjem času dva izmed njih, minister za zdravje Andrej Bručan in visokošolski minister Jure Zupan, vpletena v primere domnevne korupcije, ki so razburjali javnost, se je ob njunem odstopu marsikdo vprašal, ali sta s tem vsaj posredno priznala svoje napake. Predsednik vlade Janez Janša, ki je javnosti sporočil novico o rekonstrukciji vlade, se s tem ni strinjal. Delo odstopljenih ministrov naj ne bi bilo slabo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: