Spopad v gozdu

Izvajalcem, ki opravljajo dela v snežniškem grajskem gozdu, in civilni družbi, ki jih poskuša ustaviti, je skupno le to, da oboji nestrpno in hkrati z veliko dvoma pričakujejo ustanovitev neodvisne komisije

Les so odvažali tudi v času prekinitve vseh del.

Les so odvažali tudi v času prekinitve vseh del.
© Borut Krajnc

Po bliskoviti akciji sekačev in policije na snežniški grajski gozd 21. februarja in po uporu civilne družbe so se predstavniki ministrstva za okolje in prostor, ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov in Zavoda za gozdove Slovenije dogovorili, da dela v gozdu prekinejo. Omenjeni ministrstvi bosta ustanovili neodvisno komisijo, ki bo preverila ustreznost načrtov, na podlagi katerih je bil opravljen poseg v gozd, in se na podlagi svojih spoznanj odločila o nadaljnjih ukrepih. Lahko bi rekli, da se je končno vzpostavilo stanje, ki omogoča kulturen dialog med gozdarji in civilno družbo.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!