Pomagajmo!

Kako vplivni so rotarijci in lioni

Leva: Dimitrij Rupel in Mirko Bandelj

Leva: Dimitrij Rupel in Mirko Bandelj
© Igor Škafar

26. februarja letos je parlament sklenil, da bo Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) poslej vodil Borut Miklavčič. Tako je po enajstih letih vodenje tretje največje javne blagajne v Sloveniji prevzela nova osebnost. Med letoma 1992 in 2003 je namreč ZZZS, ustanovo, v kateri se je lani obrnilo 340 milijard zdravstvenega denarja, vodil Franc Košir. Ne Franc Košir ne Borut Miklavčič v obdobju parlamentarne demokracije svojih imen nista uvrščala na kakšne strankarske volilne liste. Nista sedela v organih strank. Vendar ne Miklavčič ne Košir nista osebi brez članskega statusa. Borut Miklavčič, novi direktor, je član lions kluba Ljubljana. Franc Košir, bivši direktor, pa je član rotarijcev. Povedano bolj senzacionalistično: eno največjih finančnih ustanov v državi je skoraj ducat let vodil član rotarijanske organizacije, po novem pa jo vodi tem pa jo je prevzel član lions kluba Ljubljana.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €