Frakcija z napako

Težave ob nastanku ljubljanske frakcije LDS Dost' mam

Vika Potočnik na kongresu LDS

Vika Potočnik na kongresu LDS
© Matej Leskovšek

Na kongresu LDS so poleg nekaterih volilnih dolžnosti svojo priložnost izrabili tudi člani ljubljanske odcepljene podružnice "Dost' mam", ki se je pred časom odcepila od ljubljanskih podžupanov Slavka Slaka in Igorja Omerze. Da bi Vika Potočnik, Peter Božič, Jani Moderndorfer, Roman Jakič in še nekateri lahko postali prava frakcija, so potrebovali dvajset podpisov članov sveta stranke in jih tudi dobili. Moderndorfer nam je ustanovitev frakcije takole pojasnil: "Frakcijo smo ustanovili, ker smo nezadovoljni z delom Mestnega odbora LDS v Ljubljani. Kot veste, je zavoljo tega devet svetnikov v Mestnem svetu izstopilo iz svetniškega kluba LDS. Poglavitne cilje naše politične frakcije - ustanovljena je skladno s statutarnimi določili naše stranke - smo opredelili v programu, ki smo ga naslovili Dost' mam. Delovanje frakcije je določeno s pravili, ki zagotavljajo njeno odprtost in demokratičnost. Skladno s statutarnimi določili LDS je frakcija ustanovljena, če k njej pristopi najmanj 10 % članic/članov ali 15 % članic/članov sveta. Naša frakcija je bila ustanovljena, ko je njej pristopilo zadostno število članov sveta in smo o tem obvestili predsednika sveta Antona Anderliča."

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €