Borut Mekina

30. 12. 2007  |  Mladina 51  |  Politika

Razkrite ankete o delu profesorjev

Informacijska pooblaščenka je na pobudo Mladine odločila, da morajo biti rezultati študentskih anket javni. Mariborska univerza odločbo upošteva, ljubljanska se bo pritožila.

Na sliki asistent Jurij Toplak iz Pravne fakultete. Za predavanja, jasnost in razumljivost, motiviranje ter točnost prihajanja na delovno mesto so ga študentje ocenili z oceno prav dobro (4,08)

Na sliki asistent Jurij Toplak iz Pravne fakultete. Za predavanja, jasnost in razumljivost, motiviranje ter točnost prihajanja na delovno mesto so ga študentje ocenili z oceno prav dobro (4,08)
© Marko Pigac

Univerzitetna vodstva niso bila nikoli posebej navdušena nad tem, da bi študentje ocenjevali delo profesorjev. Čeprav je "kakovost" ena od manter v polemikah o prihodnosti slovenskega visokošolskega prostora, so se študentske ankete začele zares izvajati šele zadnja leta. Sicer so jih v Ljubljani začeli na lastno pest opravljati nekateri učitelji ali študentje že v začetku sedemdesetih let. Na predlog študentskega sveta skuša ljubljanska univerza to obliko notranjega nadzora, ki je na številnih uglednih tujih univerzah standard že od dvajsetih let prejšnjega stoletja, vpeljati od leta 1997. A ves ta čas obstaja bojazen akademikov, da bi se študentje preveč vmešavali v njihovo delo in napredovanje.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €