Urška Turk

 |  Kultura

Znani dobitniki letošnjih emmyjev

© indiewire.com

Po podelitvi priznanj za odličnost v televizijski produkciji, ki je potekala včeraj zvečer v Los Angelesu, so znani rezultati. Med dobitniki nagrad v glavnih kategorijah je kar nekaj povratnikov. Več>>

Četrtič je naslov najboljšega glavnega igralca v komični seriji pripadel Jimu Parsonsu za vlogo Sheldona Cooperja v nadaljevanki Veliki pokovci (The Big Bang Theory), Julia Louis-Dreyfus pa je tretjič zapored prejela emmyja za glavno vlogo v komični nadaljevanki Podpredsednica (Veep).

Naslov za najboljšo komično serijo je že peto leto zapored prejela Sodobna družina (Modern Family), za vlogo Phila Dunphyja v omenjeni nadaljevanki pa je Ty Burrell drugič – prvič leta 2011 – prejel emmyja za najboljšega stranskega igralca v komični nadaljevanki. V svojem žanru je serija četrtič prejela tudi emmyja za režijo.

Poleg Sodobne družine je tri nagrade prejela tudi miniserija Sherlock. Kot glavni in stranski igralec miniserije sta slavila Benedict Cumberbatch kot Sherlock in Martin Freeman za vlogo Dr. Johna Watsona. Sherlock je prejel tudi nagrado za najboljši scenarij miniserije.

Največ priznanj – kar pet – pa so letos požela Kriva pota (Breaking Bad). Drugo leto zapored so bila izbrana za najboljšo dramsko nadaljevanko, Bryan Cranston pa je za vlogo Walterja Whitea drugič (po letu 2010) prejel emmyja za najboljšo glavno vlogo v tem žanru. Aaron Paul (kot Jesse Pinkman) in Anna Gunn (kot Skyler White) sta kot stranski igralec in igralka v omenjeni nadaljevanki emmyja prejela tretjič oziroma drugič. Kriva pota so prejela tudi emmyja za najboljši scenarij dramske serije. 

Celoten spisek zmagovalcev>>

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.