Peter Petrovčič

 |  Mladina 43  |  Politika

Reforma sodstvu, svoboda Janezu?

O Virant-Janševi reformi pravosodja, o fantastičnih rešitvah in realnih posledicah

Med obvezne like predvolilnih programov spadajo tudi zamisli o krepitvi pravne države in reformiranju pravosodja. Iz predvolilnega programa SDS izhaja, da se nam obeta obsežna reforma predvsem sodstva z velikimi spremembami na vseh področjih. Virantov seznam posegov je, kot program nasploh, veliko krajši, a v bistvenih točkah preveč podoben, da bi ga lahko obravnavali ločeno. Čeprav Virant drugače od Janše obljublja »brezpogojno spoštovanje sodnih odločitev«, učinkovita izvedba teorije iz programov v praksi obeta demontažo sodstva, torej demontažo tega, čemur ustava pravi tretja veja oblasti. Ne gre pozabiti, Janša je pred sodiščem obtožen kaznivih dejanj korupcije, Virant je bil nedavno obsojen zaradi razžalitve, v času ministrovanja pa je njegov poseg v avtonomijo sodstva preprečilo šele ustavno sodišče ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.