Pred volitvami 2011: Zadnji poljub

Zakaj bo na volitvah uspeh levice precej večji, kot se je zdelo pred nekaj meseci, in zakaj skuša desnica z vsakimi volitvami končati zgodovino, pa četudi „konec zgodovine“ ni še nikoli uspel, niti pod komunizmom

© Borut Krajnc

Pred volitvami so nas spet obiskali angeli apokalipse - slovenski politiki. Oborožili so se z apokaliptičnimi toni, poljubili nacijo, ji obljubili pomoč, povedali, da mislijo le na ljudi in da se odrekajo lastnim interesom, da torej niso filatelisti in da se odpovedujejo tako rekoč vsemu, celo denar so vračali (razen tistih, ki so medije tišali, da jim denarja ne bi bilo treba vrniti), toda izgledali so tako, kot da so se vrnili iz paralelnega sveta, v katerem se čas vrti nazaj.

Recimo - predlagali so, da bi si znižali plače. Aja? A res hočete politike, ki bodo imeli tako nizke plače, da bodo še bolj dovzetni za korupcijo? Govorili so, kako bodo zmanjšali brezposelnost. Kako? Tako da bodo sfrizirali statistike - in se bo brezposelnost čudežno znižala? Naj raje povedo, koliko je zaposlenih, redno, ne fleksibilno - to bi bil podatek! To bi bila statistika, s katero ne bi mogli manipulirati. Govorili so, koliko bodo privarčevali, toda obenem bi, kot so povedali v Delovi anketi, sodelovali pri napadu na Iran, saj veste, k temu nas zavezuje članstvo v Natu, Evropski uniji in tako dalje. Toda hej, vojne stanejo veliko denarja. Hočem reči: vojne niso ravno varčevanje. Pri nas bi varčevali - za vojne pa bi trošili. Vau.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.