Denar in zrak

Bernard Nežmah v pamfletu z dne 18. 11. 2011 napiše, da „so volilne komisije zavrnile kar nekaj kandidatur TRS in Stranke mladih - zelenih.“ To ne drži za Stranko mladih - zeleni Evrope, SMS Zeleni, saj nastopamo s svojimi kandidatkami in kandidati po celi Sloveniji. S tem se res ne more pohvaliti TRS, zato verjamemo, da se bodo okoljsko ozaveščeni državljani odločili in obkrožili SMS Zelene, kot edino stranko, ki nastopa v celotni državi in prisega na okoljsko senzibilnost. Očitno so ostale stranke tako parcialne, da dobro delujejo le v določenem delu države.

Pred tem gospod zapiše, „z volitvami imajo smolo majhne stranke.“ Res smo majhni, saj imamo med svojimi člani „le“ dva župana, dva državna svetnika in 45 občinskih svetnikov, a smole nimamo z volitvami, ampak s tako površnimi komentatorji, ki „slučajno“ ne znajo razbrati, katere liste imamo svoje kandidate v celi državi. SMS Zeleni, Stranka mladih - zeleni Evrope ima 12 letno tradicijo in smo od ustanovitve nastopili na vseh volitvah in nikoli nismo imeli težav z vlaganjem kandidatur. Našo zavezanost moderni zeleni politiki in organizacijsko stanovitnost so prepoznali v EGP - Evropski zeleni stranki, kjer smo polnopravni člani in edini predstavniki iz Slovenije.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.