Tjaša Zajc

 |  Mladina 49  |  Politika  |  Intervju

Janja Napast: "Zadnje pol leta sem delala tudi v gostinstvu, kjer mi je bilo najbolj prijetno ravno v stiku z ljudmi"

S 26 leti najmlajša poslanka v državnem zboru (SDS)

© Goran Petrašević

Stari ste 26 let. Se bojite očitkov, da ste premladi za poslanko?

Očitkov se ne bojim, ker sem mnenja, da leta v današnjem času praktično nimajo tolikšne teže, prav tako pa je čas, da starejši prepustijo mesto mladim z novo zagnanostjo in drugačnimi pogledi na stanje v državi. Pomembne so izkušnje z ljudmi, neposredno soočanje s problemi, ki pestijo državljane, ter sposobnost, da gledamo na dogajanje v družbi, politiki s kritičnimi očmi in pripravljenostjo za solidarnost, pravičnost, pomoč ter enakopravnost.

Koliko delovnih izkušenj imate za sabo?

Večino študentskih let sem se precej ukvarjala z novinarstvom in odnosi z javnostmi. Delala sem na regionalni televiziji, radiu, se zaposlila v družbi za tržno komuniciranje, sodelovala pri nacionalnem projektu Neodvisen.si. Na področju komuniciranja sem delala za Olimpijski komite Slovenije in bila dve sezoni predstavnica za stike z javnostmi v Slovenian Beachtour. Zadnje pol leta sem delala tudi v gostinstvu, kjer mi je bilo najbolj prijetno ravno v stiku z ljudmi, hkrati pa sem pridobila še večje spoštovanje do slehernega posameznika družbe.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.